Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dzięki niemu dzieci mają energię do nauki, lepiej koncentrują się podczas lekcji i mają siłę do zabawy. To najlepszy start w nowy dzień.
W końcu nadszedł długo oczekiwany dzień – 7 listopada 2019 r. Wszystkie pierwszaki przyniosły ze sobą wszystko to, co jest niezbędne, aby przygotować „zdrowe śniadanie” tzn. świeże warzywa i owoce, masło, sery, ciemne pieczywo itp. Pamiętając o higienie i bezpieczeństwie, uczniowie każdej z pierwszych klas, pod kontrolą swoich wychowawców, przygotowali swoje drugie śniadanie. Były to zdrowe, kolorowe i apetyczne kanapki oraz szaszłyki i sałatki owocowe. Uczniowie klas pierwszych przygotowali swoje tegoroczne śniadanie w formie „szwedzkiego bufetu”. Wszyscy uczniowie, dzięki przeprowadzonym warsztatom kulinarnym, mieli możliwość praktycznego zastosowania poznanych zasad zdrowego odżywiania.
Dzieci oraz Dyrekcja wraz z Gronem Pedagogicznym przystąpiły do degustacji przygotowanych przez pierwszaków zdrowych śniadań. Taki poczęstunek było dla nich prawdziwą frajdą. Na twarzach promieniał uśmiech i zachwyt. Wyczarowali prawdziwe dzieła sztuki, które szybko znikały z talerzy. Śniadanie było przepyszne, urozmaicone, niecodzienne. Zrobione własnoręcznie, smakowało wyjątkowo – mniam palce lizać!
[WRGF id=7018]